SEKISUI & FORMULA EINDHOVEN

Met duurzaamheid als belangrijkste pijler, delen Formula Eindhoven en SEKISUI een gemeenschappelijke filosofie. Sinds de oprichting in 1947 heeft de SEKISUI CHEMICAL Group zich toegelegd op sociale- en milieubijdragen en is nu een internationaal erkend leider in duurzaamheids- en milieu-initiatieven. SEKISUI is daarbij onlangs geselecteerd als een van de Global 100 meest duurzame bedrijven.

Op zakelijkgebied is mobiliteit de kern van SEKISUI. Dit brengt vele innovatieve oplossingen met zich mee. Het in Japan gevestigde bedrijf ziet de elektrische voertuigen als belangrijkste activiteit voor de toekomst en heeft zich daarom gericht op deze markt.

Gezien de wereldwijde activiteiten van het bedrijf, biedt SEKISUI veel technologieën voor Smart Cities. Hun “SEKISUI Safe and Sound Project” in de buurt van Tokio, een Smart City die momenteel in aanbouw is, richt zich op het oplossen van maatschappelijke problemen zoals een dalende bevolking, een vergrijzende samenleving en milieuproblemen. Kortom, het verbeteren van het leven van mensen en het milieu van de aarde tegelijkertijd.

In Nederland is SEKISUI in 1974 van start gegaan. Sindsdien zijn ze flink uitgebreid: vandaag de dag tellen we 6 bedrijven. Vier daarvan richten zich op de auto-industrie. Naast de verschillende vestigingen in de regio kiest SEKISUI ervoor om samen te werken met de Automotive Campus in Helmond voor de automotive R&D activiteiten in Europa. Hierbij worden ook nauwe relaties onderhouden met de High-Tech Campus en de TU Delft in Eindhoven.

Nederland is de centrale hub voor de Europese activiteiten van SEKISUI. Omdat het geografisch in het midden van Europa ligt, is het de perfecte regio om de hele Europese markt te targeten. 50% van de Europese beroepsbevolking is in Nederland gevestigd.