RABOBANK & FORMULA EINDHOVEN

Rabobank is de grootste sportsponsor van Nederland. Doorgaans kiest de bank voor relatief kleinschalige participatie in lokale gemeenschappen, maar Formule E heeft evenwel de aandacht getrokken van Rabobank Regio Eindhoven. Directievoorzitter Marc Cootjans: “Dat heeft alles te maken met de uniciteit van dit project en de prachtige fit met de regio. Het is een heel opwindend idee om dit met elkaar mogelijk te maken.

Als Rabobank willen we daarin een gebaar maken. Enerzijds omdat we hier een grote werkgever zijn en waarde hechten aan een aantrekkelijke stad, waarop de mensen trots zijn. Anderzijds omdat we de ambitie hebben uitgesproken dé financiële partner van de Brainport Regio te zijn. Die twee redenen gaan hand in hand, want de stad moet groeien om de economie te laten groeien. Ook in de zin van grootstedelijke voorzieningen en uitstraling. Een Formule E race dwars door de stad, zal daaraan zeker bijdragen.

Wij zijn georganiseerd als een coöperatie en dragen dat principe graag uit. Samen kom je altijd verder en dat geldt absoluut ook voor de Brainport Regio. Er ligt een serieuze, solide kans om dit geweldige sportevenement binnen te halen, als we er gezamenlijk de schouders onder zetten. Zo hebben we dat altijd gedaan hier: Growing a better world together.”