GEMEENTE HELMOND & FORMULA EINDHOVEN

Smart mobility is de Helmondse pijler onder de Brainport-regio. Maker van de toekomst, noemt de stad zich. En dat heeft niet in de laatste plaats te maken met de bloeiende Automotive Campus. Daar halen wetenschap en bedrijven het beste in elkaar naar boven.

Daar is een ecosysteem ontstaan, dat zich tot de beste in Europa mag rekenen. Alle reden voor de gemeente om zich sterk te maken voor de Formule E.

Wethouder Antoinette Maas (duurzaamheid, mobiliteit en cultuur) ziet een unieke kans om het economisch profiel van Helmond dichter bij de mensen te brengen. Mensen die zich er willen vestigen met hun bedrijf, mensen die er onderwijs willen volgen en vooral de mensen die er wonen. Want automotive is zeker sexy, maar nog lang niet alle Helmonders herkennen het als een belangrijk deel van hun stad.

“Daarom gaan we het evenement gebruiken om de hele stad eens goed in spotlights te zetten. De race is in Eindhoven, maar ook Helmond zal een week lang op z’n kop staan.

We zullen de wereld laten zien dat veel R&D op het gebied van mobiliteit made in Helmond is. Lightyear is daar natuurlijk een mooi voorbeeld van, daar zijn we heel trots op, maar het draagvlak is nog veel breder: start ups, grown ups, kennisinstituten en ongekende faciliteiten, zoals de real life test-snelweg A270.”

Voor Maas is de Formule E in de Brainport-regio een succes als de stad het omarmt. Dat is het grootste doel. Daarom vindt ze het ook essentieel dat het evenement jaarlijks terugkeert. “Dan krijgt het de kans om te aarden. Ik zie het niet uitsluitend als autosport, maar als een symbool van onze metropoolregio. Een happening die iedereen op de been brengt, met talrijke side events. Boodschap: Dit is de toekomst en die maken wij.”