EINDHOVEN AIRPORT & FORMULA EINDHOVEN

“Wij zijn onderdeel van de regio, dus voelen wij ons er verantwoordelijk voor. Eindhoven Airport heeft als missie om deze regio nóg beter te maken. In dat kader zien wij Formule E als een uniek evenement waar deze regio de kans krijgt om zich op een mondiaal podium te presenteren. Formule E bevat alle ingrediënten waar deze regio voor staat.

Waarom is het een kans? Omdat alles klopt aan het plaatje: innovatie, duurzaamheid, de populariteit van autosport en -wie weet- een avondrace bij kunstlicht in Eindhoven. Alles waar de regio voor staat, komt hierin samen. En waar de Airport zich sterk voor maakt, want wij werken hard aan verduurzaming van mobiliteit in brede zin. In 2030 willen wij met de luchthavenoperatie op nul emissie zitten, vooral gedreven door elektrificatie. Daarnaast wenden wij onze invloed aan om ook de luchtvaart zelf te verduurzamen.

De airport ván Eindhoven en de regio willen we zijn. Dus ook een goede buur, die meedenkt. Maar ook over hoe een luchthaven waarde kan bieden aan de omgeving, denk aan het trekken van meer toeristen naar de regio, maar ook hoe we expats en zakelijke passagiers optimaal kunnen bedienen.. Eindhoven Airport verbindt Brainport Eindhoven met Europa en de rest van de wereld en maakt de regio internationaal bereikbaar. Als je een metropoolregio wilt zijn, moet je ook exceptionele evenementen binnenhalen. We verbinden ons aan Glow, aan de Dutch Design Week en nu aan de Formule E. Zo zijn we een logisch onderdeel van die verhalen, van het ecosysteem.”