CTOUCH & FORMULA EINDHOVEN

Je zou het bijna vergeten, maar er was een tijd zonder touch displays. Sinds de introductie van de iPhone in 2007 zijn we eraan verslaafd geraakt: intuïtief, eenvoudig en zeer effectief. CTOUCH brengt die interactieve ervaring naar het grote scherm: touchscreens voor professionele omgevingen en klaslokalen. Een Eindhovense innovatie, die hier wordt ontwikkeld en geproduceerd. En verkocht in Noord-Europa en verder.

CEO Remmelt van der Woude voelt zich enorm thuis op Strijp-T, geboortegrond van ASML en NXP. “Innovaties stromen door de aderen van deze stad. We vinden het hier gewoon heel tof, Eindhoven groeit en broeit. En we nemen onze verantwoordelijkheid in de ontwikkeling en beleving van de stad. Daarom stappen we graag in het avontuur dat Formule E heet.

Dat wordt een geweldig toonbeeld van innovatie, midden in het hart van de stad.

Uiteraard heeft CTOUCH ook verwachtingen van de impact. “Wij willen ons duidelijker profileren als het  innovatieve techbedrijf dat we ook zijn, met eigen ontwikkeling en productie. In de battle for talent werken we hard aan een cool employer brand. Dat zie je ook wel in de taal die we spreken. Presentaties worden boeiender met onze schermen, dus stellen wij: no more nosepicking.

Ten slotte zien we Formule E als een mooi symbool voor de sustainability, die we zelf ook nastreven. We stellen een sustainability-paspoort op van onze productlijn. Daaruit ontstaan programma’s om onze CO2-footprint te verlagen. Voorbeeld: we nemen gebruikte schermen terug, om ze na een kleine ‘rework’ een tweede leven te geven in het onderwijs.”