CM.COM & FORMULA EINDHOVEN

Conversational commerce is waar CM.com 20 jaar lang naartoe heeft gewerkt. Het staat voor de combinatie van mobiele klantcommunicatie en betalingen. Uiteraard kun je dat alleen achteraf vaststellen, want telecom is in die periode fundamenteel veranderd. Toch is het een optelsom van de innovatie die het bedrijf inmiddels naar de beurs heeft gebracht. En van 300 naar meer dan 600 werknemers wereldwijd, in het afgelopen jaar. Gastvrijheidstechnologie, noemt CEO en medeoprichter Jeroen van Glabbeek zijn werkveld. Voor wereldmerken, overheden én toonaangevende evenementen.

De integratie van mobiele klantcommunicatie (zoals WhatsApp) en online betaling, dát is de sweet spot van conversational commerce. CM.com heeft ongeëvenaarde expertise op beide terreinen en is daarom al jarenlang een preferred supplier voor grootschalige communicatie- en ticketing platforms. Denk aan televoting bij talentshows op de televisie. En CM.com biedt haar geïntegreerde oplossingen onder andere ook aan voor het vergroten van de fanbeleving tijdens de F1 Heineken Dutch Grand Prix op CM.com Circuit Zandvoort (CM.com verbond vorig jaar haar naam aan het circuit).

De cirkel is bijna rond, stelt Jeroen. Met het slimme customer data platform van CM.com weten bedrijven op basis van hun klantdata steeds beter waaraan welke klant behoefte heeft. Essentieel voor afnemers om daarmee persoonlijke marketing en communicatie te bedrijven. Generieke campagnes werken niet mobiel, het moet persoonlijk en specifiek zijn. Jeroen: “Als ik mijn koffer kwijt ben op een luchthaven, heb ik meer aan een robot dan een mens tegenover me. Maar als ik een ongeluk krijg met de auto, wil ik juist wel menselijk contact.”

Formula Eindhoven had meteen de sympathie van CM.com: “Het is een spannende uitdaging om te doen wat onmogelijk wordt geacht. Dat omarmen wij uit principe én omdat we mooie kansen zien. Wij zijn van oorsprong een Brabants technologiebedrijf en geloven in de Brainport-gedachte. En alles met een ‘e’ ervoor (of in dit geval erachter) heeft onze interesse. Op die golf surfen wij natuurlijk ook. Als een evenement ons helpt om ons verhaal uit te leggen, helpen wij het graag om er een groot succes van te maken.”