BRABANT SPORT & FORMULA EINDHOVEN

“Dit ís het, voelde ik meteen. Sport, innovatie en technologie vallen perfect samen in de regio Brainport Eindhoven en Brabant in bredere zin.” Aan het woord is Robert van den Hoogenband, acquisiteur sportevenementen bij Brabant Sport. “De autosport staat volop in de belangstelling dankzij Max Verstappen, dus er is momentum. Daar komt nog bij dat de Formule E in opkomst is, nu kun je nog instappen. Alle reden dus om gas te geven.

Sport is sociaal-maatschappelijk en economisch belangrijk voor de provincie. Daarom bundelen we de krachten in Brabant Sport. Samen met partners uit het bedrijfsleven, met kennisinstellingen en overheden worden doelen bereikt die eerder onbereikbaar leken. Of het nu gaat om de vele high tech bedrijven in onze regio, de creatieve sector of om sociale innovatie: innovatie zit in het DNA van Brabant.

In Brabant doen we dingen samen. Dat is ook de slimste manier om grote sportevenementen binnen te halen. Hier wordt op directieniveau snel geschakeld tussen bedrijven. Er is veel verbinding. Dat zie je bijvoorbeeld ook terug in de gezamenlijke shirtsponsoring van PSV door Brainport. Maar ook op provinciaal niveau gaan de handen op elkaar. Men herkent het krachtig statement dat we hiermee kunnen maken, vanuit verschillende portefeuilles.

Vergis je niet: Dit wordt qua impact veruit het grootste sportevenement dat we in Brabant ooit hebben meegemaakt, óók omdat het een city race wordt, dwars door de stad en dus van iedereen. Evenementen dragen bij aan een prettig woon, werk en leefklimaat en geeft een sterke verbinding tussen Brabanders, en daarbij meer bestedingen in de economie. Een mooie win-win. We zouden graag zien dat de E-prix wordt omarmd door heel Brabant, met een week lang side-events.”