SPIE & FORMULA EINDHOVEN

SPIE is een multitechnische dienstverlener op de terreinen energie en communicatie. Denk aan eco-mobiliteit, slimme gebouwen en steden. SPIE ontwerpt, produceert en onderhoudt de netwerksystemen en installaties die daarvoor nodig zijn. Veiligheid is altijd een centraal thema, veiligheid van mensen en data. De wereldwijde speler heeft een lange historie en een top 3-positie in Nederland.

Het bedrijf opereerde lange tijd onder de radar, maar na 18 overnames in Nederland is het best kept secret uit zijn schulp gekropen. Jacco Saaman, business development & innovation director: “Je ziet ons niet veel, maar we werken overal achter de schermen. In de industrie, steden, op luchthavens en op het gebied van energieopslag en -transport. Wij integreren systemen, de technologie kopen we in. Dus moeten we intensief samenwerken en relevante netwerken opzoeken. Over silo’s heen kijken.”

Formula-Eindhoven is zo’n netwerk. Toen Jacco erop werd gewezen, was hij meteen enthousiast. “De energietransitie versnellen, de Nederlandse kennis en kunde zichtbaar maken: daar stáán wij voor. En óók nog eens in de setting van een smart city, een prachtig plaatje. We willen graag meedoen en doorpakken, een innovatief ecosysteem rond FormulaE bouwen. Een showcase voor SPIE en alle partners. We mogen dan een groot, beursgenoteerd bedrijf zijn, onder dat dak opereren we als ondernemers.”