RENEWI & FORMULA EINDHOVEN

Waste no more, luidt de niet mis te verstane missie van Renewi. Afval is slechts een toestand, stelt marketing & communication executive Marc Lensen. Het moet als secundaire grondstof terug de economie in. In die zin ziet hij de E-prix als een schitterende showcase. Wat hem betreft staat de E niet alleen voor Electric, maar ook voor Environment (en natuurlijk voor Eindhoven).

“Het is een kans om te bewijzen dat een internationaal evenement van dit formaat niet alleen met zero emission mogelijk is, maar ook met zero waste. Hoe ontzettend gaaf is dat? Het kán, als we goed inventariseren wat er allemaal binnenkomt en hoe we dat kunnen hergebruiken. Van flesje tot de rubbersporen op straat. Die kennis en kunde hebben wij in huis, in samenwerking met onze partners in Brainport Eindhoven.”

“Circulariteit op het circuit”, zo redeneren wij. “We willen de stad mooier achterlaten dan we haar aantroffen. Leidraad daarbij is het opnemen van de sustainable development goals (SDG’s) van de VN in de missie van Formula – Eindhoven.”