COPACO & FORMULA EINDHOVEN

Copaco is een internationale distributeur van IT producten en diensten in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Haar portfolio bestaat onder andere uit computers, printers, netwerken, mobiele telefonie, software en industriële- en consumentenelektronica. Daarnaast wordt een breed scala aan diensten aangeboden op het gebied van servers, data storage, mobility, logistic fulfillment en cloud services.

Copaco biedt hoogwaardige logistieke oplossingen aan klanten, zoals ICT dienstverleners die de zakelijke markt bedienen en daarnaast ook aan bedrijven als retailers en onliners die aan de consument leveren. Daarin schuilt een belangrijke kracht van het bedrijf: steeds slimmer distribueren door continue innovatie.

“En dat is topsport”, zegt CEO Iwan Kuijpers. “Innovatie en technologie is gewoon ons ding. Met ruim 400 medewerkers verzorgen we als groothandel de distributie van talloze innovatieve merken en technologieën. Ons aanbod strekt zich uit van notebooks en pc’s tot de meest complexe cloud oplossingen die je je voor kunt stellen. De logistieke operatie hieromheen wordt ook als dienst aangeboden, ook hier staat het bol van de innovatie en kijken we daar waar mogelijk naar toepasbaarheid van duurzame oplossingen.

We hebben specialisten in dienst die technische oplossingen in elkaar zetten die in het dagelijks leven worden toegepast. Deze specialisten houden zich enerzijds bezig met het in de markt zetten van deze producten en diensten en anderzijds met de implementatie hiervan in bijvoorbeeld datacenters en uiteraard het draaiend houden van al die oplossingen.

Als Eindhovens familiebedrijf willen we ons graag nadrukkelijker als werkgever in de markt zetten om mensen aan te trekken op allerlei verschillende disciplines. Het leukste aan ons werk is de chemie van alle kennis en kunde, die steeds weer tot mooie, innovatieve ideeën leidt. Onmisbaar daarin zijn creatieve mensen met verschillende achtergronden, naar wie wij continue zoeken. Dat statement willen we graag maken, richting de stad Eindhoven en richting de wereld waarin we opereren. Het project Formula-E past ons daarom als een handschoen”.

Work hard, play harder. Het staat groot in graffiti op de muur in de gameroom van Copaco, waar medewerkers de ‘eigen’ gaming-apparatuur naar hartenlust testen. Stuk voor stuk hooggekwalificeerde professionals, die goed gedijen in de Brabantse sfeer van het bedrijf. ‘We zijn een laagdrempelig bedrijf en helpen elkaar het maximale te bereiken. Heb je een idee? Probeer het maar, ongeacht je specifieke rol of functie.

We herkennen dan ook veel in de sport. Het profiel van Copaco sluit perfect aan. Heel wat leveranciers, klanten en partners zijn verbonden aan technologie, innovatie en elektrisch rijden. En van Formula-E in het bijzonder. We brengen technologie samen in slimme toepassingen. Die propositie laten we zien als partner van het evenement.” En niet onbelangrijk, stelt Iwan: “Formula-E is gewoon heel vet”.