FORMULA EINDHOVEN

WAAROM FORMULE E IN REGIO BRAINPORT EINDHOVEN?

Een Formule E race gaat regio Brainport Eindhoven helpen om zich wereldwijd te profileren als dé regio op het gebied van innovatie, technologie, design. Formule E biedt regio Brainport Eindhoven een unieke kans om op het netvlies van vele miljoenen mensen te komen die geïnteresseerd zijn in technologie, innovatie en design. Het zal de regio plaatsen in een gezelschap van indrukwekkende steden als New York, Rome, Berlijn, Hong Kong. Door het event goed te vermarkten zullen we heel gericht voor de regio relevante doelgroepen opzoeken en interesseren. Denk aan: studenten, bedrijven en investeerders. Het gastheerschap voor een Formule E race zet regio Brainport Eindhoven definitief op de wereldkaart als Europese toplocatie van technologie, design en kennis.

WAAROM KAN EEN FORMULE E RACE DIT BIJ UITSTEK REALISEREN?

Formule E is een uniek fenomeen, een ‘global movement’ zoals zij het zelf verwoorden. De belichaming van technologie, vernieuwing/innovatie en duurzaamheid. Waarden die 100% overeenkomen met regio Brainport Eindhoven. Wij zullen deze sport gebruiken in een grotere context. Het event zal in onze ogen namelijk veel meer worden dan alleen een cityrace tussen elektrische raceauto’s. In onze aanpak vormt het evenement de basis voor een grootschalig verhaal in regio Brainport Eindhoven dat bestaat uit congressen, events, workshops rondom de door ons gewenste thema’s het gehele jaar door.

Het past perfect in bestaande internationale events zoals bijv. Dutch Technology Week en zal dit wereldwijd nog meer op de kaart zetten. Tevens zijn veel van de in de regio Brainport gevestigde bedrijven technologie leveranciers voor E mobility en heeft de Automotive Mobility Campus in Helmond ook een enorme relevantie. De aantrekkingskracht en vernieuwingsdrang van Formule E zullen helpen om wereldwijd in de belangstelling te komen en het verhaal van Brainport Eindhoven wereldkundig te maken. De Formule E staat voor Formule Eindhoven!

ECONOMISCHE IMPACT OP DE REGIO.

Een cruciaal onderdeel van het evenement zal de directe economische impact zijn op de regio. Zoveel mogelijk organisaties uit de eigen regio zullen opdrachten krijgen gelieerd aan het event. Daarnaast vormen bezoekers vanzelfsprekend een belangrijke bron van inkomsten voor de vrijetijdssector in de regio.

Races in andere steden leren ons dat het een enorme economische impact voor de regio oplevert. Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat de Hong Kong race heeft bijgedragen aan een totale economische impuls van € 90.992.442 aan de regio.