Are you going to write the future?

Ga jij toekomst schrijven?
Gezocht: redacteur/storyteller ‘naar een toekomstbestendige maatschappij’

Stichting Formula-Eindhoven zet zich in om een Formula E race naar Eindhoven te halen. Deze officiële WK race (toonbeeld van duurzaamheid en de snelst groeiende sport ter wereld) is een belangrijk onderdeel van een grotere missie. Formula-Eindhoven wil namelijk een versneller en verbinder zijn voor de transitie naar een toekomstbestendige, duurzame maatschappij. Brainport Eindhoven speelt een centrale rol in deze transitie. Deze regio is tenslotte het epicentrum voor technologie, duurzaamheid en innovatie.

Om de rol van aanjager en inspirator te kunnen zijn, gaan we onder andere een online platform lanceren. Dit platform wordt een podium voor duurzame, innovatieve oplossingen van bedrijfsleven, overheid en onderwijs uit deze regio. Bovendien zullen we concrete projecten en partnerships initiëren die aantoonbare resultaten gaan leveren. Denk daarbij aan innovaties die bijdragen aan CO2-reductie en het verbeteren van ons leef- en werkklimaat.

Om de verhalen van de bedrijven, overheden en onderwijs bij een zo groot mogelijk publiek tot leven te brengen, zoeken we een redacteur/storyteller. Je gaat artikelen schrijven die een bijdrage leveren aan aandacht en interesse voor de transitie naar een toekomstbestendige, duurzame samenleving. We vragen dan ook bovengemiddelde interesse in en kennis van duurzaamheid, technologie en/of mobiliteit van je. De ervaring die je al hebt opgedaan maakt je een uitstekend en gelijkwaardig gesprekspartner voor koplopers in transitie en innovatie. Je schrijfkwaliteit is van een dusdanig niveau dat je complexere onderwerpen kunt vertalen naar inspirerende en toegankelijke verhalen.

  • Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond
  • Je kunt zelfstandig werken
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.
  • Bij voorkeur ben je woonachtig in Eindhoven of in de directe omgeving.

Zowel dienstverband als projectbasis is bespreekbaar.

Is deze toekomst jou op het lijf geschreven? Stuur je sollicitatie naar b.van.nes@formula-eindhoven.com t.a.v. Berry van Nes.