Basis gelegd voor eerste Formule E-race in Nederland

Unieke route naar dit iconische evenement in Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijna drie jaar geleden startte Stichting Formula-Eindhoven een missie om de eerste Nederlandse E-prix naar Eindhoven te halen. Als mondiaal podium waarop we de innovatiekracht van de stad en de Brainport regio konden laten zien. En als aanjager en accelerator voor duurzaamheid.

 

Stichting Formula-Eindhoven heeft vandaag de eerste impactprogramma’s aangekondigd onder de naam ‘redesign.life’ ter ondersteuning van de elektrische mobiliteitsstrategie in steden en met als doel het hosten van de allereerste Nederlandse E-Prix race in het ABB FIA Formula E World Championship.

 

Peter-Paul Laumans, voorzitter van Stichting Formula-Eindhoven: “Ons doel is uiteindelijk om bij te dragen aan een duurzamere wereld en we zullen inspirerende programma’s en evenementen lanceren om de energietransitie te versnellen. Bijvoorbeeld een opwindende E-mobility roadshow om elektrisch rijden te stimuleren en een scholenprogramma om meer jongeren te betrekken bij technisch onderwijs en banen.

 

“De Formule E-race in Nederland is een krachtige aanjager voor ons programma en een bron van inspiratie. We kijken uit naar de bijdrage die we samen met onze partners en de Nederlandse overheid gaan leveren om de duurzaamheidstransitie te versnellen. We staan ​​als samenleving voor een grote uitdaging en alleen door de krachten te bundelen en mensen te inspireren kunnen we de neerwaartse klimaattrend keren.”

 

Het ontwikkelen van een iconisch circuit in een stedelijke stadsomgeving vereist een zorgvuldige aanpak en is een tijdrovend proces. Vanwege de naweeën van covid ende lokale stedenbouwkundige uitdagingen, zijn we nog steeds in afwachting van toestemming voor het juiste circuit. Daarom legt de start van de ’redesign.life’-programma’s een belangrijke en unieke basis om een ​​Formule E-race naar Nederland te halen en het momentum voor dit iconische evenement vast te houden.

 

Hoewel de voorlopige Formule E seizoen 9/2023 kalender momenteel geen Nederlandse E-Prix bevat, bevestigen Stichting Formula-Eindhoven en Formule E hun betrokkenheid om samen te blijven werken aan het plannen van een succesvolle, kosteneffectieve en duurzame stadsrace in Nederland in de toekomst, met als doel seizoen 10/2024 en verder. Ondertussen zullen we nauw samenwerken om de populariteit en de fanbase van de sport te laten groeien.

 

Alberto Longo, mede-oprichter en Chief Championship Officer, Formula E zei: “Formule E is de enige autosport die het racen in het wereldkampioenschap naar het hart van nieuwe steden over de hele wereld brengt.”

 

“Met Stichting Formula-Eindhoven zijn we blij een positieve, proactieve partner te hebben die ons veel vertrouwen geeft dat, wanneer de eerste Nederlandse E-Prix wordt aangekondigd, het een enorm succes zal worden. Maar succes heeft tijd nodig, vergelijkbaar met de allereerste Jakarta E-Prix die eerder deze maand werd georganiseerd, na meer dan drie jaar plannen.”